You, the petitioner
Logo

Behoud het openluchttheater in Zoetermeer

1,289 signatures

Storytellers verdient een subsidie van de gemeente Zoetermeer voor culturele evenementen als het Buytenpark Openluchttheater, de theaterparade Zoete Herinneringen en Festival Historisch Zoetermeer.

Petition

We

de inwoners van Zoetermeer en onze gasten

 

observe

  • dat Zoetermeer een nationale reputatie heeft op het gebied van openluchttheater door ondere andere het Buytenpark Theater en Festival Historisch Zoetermeer
  • dat Storytellers als "sfeermakers van de stad" met deze evenementen een belangrijke culturele impuls aan Zoetermeer geeft
  • dat zonder subsidie van de gemeente Zoetermeer het openluchttheater uit de stad zal verdwijnen
  • dat met slechts 1 procent van het totale cultuurbudget het openluchttheater gered is

 

and request

een jaarlijkse subsidie voor Storytellers voor het realiseren van openluchttheater toe te kennen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Zoetermeer 
Petition desk:
Closing date:
2019-11-25 
Lead petitioner:
Sebastiaan Smits 
Organisation:
Storytellers 
Website:

History

Signatures

Updates

Gemeenteraad redt openluchttheater

Gisteren heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om er voor te zorgen dat Storytellers ook in 2020 de activiteiten voort kan zetten. We zijn hier heel erg blij mee en gaan hard aan de slag met meer cultuur voor Zoetermeer.

+Read more...

We willen al onze vrijwilligers, bezoekers, fans, sponsors en de gemeenteraad bedanken voor de steun!

2019-11-26

Gemeenteraad bespreekt subsidiestop Storytellers

RAADSVERGADERING OVER STORYTELLERS OP MAANDAG 18 NOVEMBER a.s.

Het stopzetten van de Zoetermeerse activiteiten van Storytellers heeft veel commotie gebracht. De petitie is inmiddels meer dan 1200 keer ondertekend.

+Read more...

Er zijn veel berichten in de pers verschenen en ook de leden van de gemeenteraad hebben vragen aan wethouder Paalvast. Die blijft echter volhouden dat Storytellers geen subsidie krijgt, maar wil tot op heden niet uitleggen waarom niet.

Op maandag 18 november a.s. wordt het onderwerp daarom besproken in de commissie Stad van de gemeenteraad van Zoetermeer. Wij zullen daar aanwezig zijn om aan te tonen hoe belangrijk onze activiteiten zijn. En hoe meer mensen er zijn, hoe duidelijker dit wordt. Daarom roepen we iedereen op om die avond om uiterlijk 20.00 uur aanwezig te zijn in de raadzaal van Zoetermeer. We zijn daar niet om te protesteren, we komen niet met spandoeken, we bezetten niet het Stadhuisplein met tractoren, maar we willen wel laten zien dat een einde aan Storytellers een enorm verlies voor Zoetermeer is.

Wat willen we concreet? Een oplossing voor het ieder jaar terugkerende probleem van subsidies voor Storytellers. Een vaste jaarlijkse subsidie die het mogelijk maakt al onze activiteiten in de stad voort te zetten én zelfs uit te breiden. Kortom, méér cultuur in de stad in plaats van minder. En dat kan al met 1 procent van het cultuurbudget.

We zien iedereen graag maandagavond 18 november in de raadszaal!

2019-11-08